CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU

Blog del projecte Ciutats constructores de pau

Gavà

Gavà, drets humans i pau

La ciutat és un espai col·lectiu que pertany a totes les persones que hi habiten que tenen dret a trobar-hi les condicions per a la seva realització política, social i ecològica, cosa que comporta assumir també deures de solidaritat. LogoGava

Art. 1 – Dret a la Ciutat. Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat

És en aquest marc que l’Àmbit d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà treballa per la promoció dels valors i el foment de la solidaritat i la convivència amb la voluntat d’augmentar la consciència de totes les persones que hi habiten i sempre des del principi d’igualtat i no discriminació com un dret fonamental reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Quan la salvaguarda dels drets humans és el motor dels nostres pobles, construïm ciutadania. En aquest context, la ciutat de Gavà avança per fer una ciutat arrelada en el país, on la convivència sigui encara més protagonista, i una ciutat més cohesionada socialment on tothom compti amb les mateixes oportunitats sense discriminació de cap tipus.

El 27 de març de 2003 el Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, com a instrument de revitalització i aprofundiment de la democràcia local mitjançant l’assumpció dels principis i drets establerts en la Carta Europea de Salvaguarda  dels Drets Humans a la Ciutat. 147 municipis formen part de la Xarxa.

El 26 de febrer de 2004, el Ple de l’Ajuntament de Gavà es va adherir a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans. Un dels compromisos de l’adhesió consistia en la difusió de la Carta a la ciutadania, i per això, l’any 2006 es va fer un esforç per fer-la arribar a tots els ciutadans i ciutadanes de GavLogoGavaMon2014à. Amb l’objectiu que tothom hi pogués accedir, es va pensar a difondre-la també en àudio i en braille per a les persones amb ceguesa o amb dificultats visuals, i d’aquesta manera garantir la igualtat d’accés a la informació de les persones amb discapacitats visuals.

Mitjançant aquest programa es busca el compromís de les entitats en la defensa dels drets humans per assolir un conjunt de punts de suport per reivindicar els drets, reconèixer possibles vulneracions i, entre tots i totes, posar-hi fi.

En aquest sentit, s’organitza el GavàMón, Festival de Cinema i Drets Humans que aquest 2014, celebra la 10a edició, durant el tercer cap de setmana d’octubre.

La finalitat del GavàMón és la sensibilització, promoció i educació en la pau i els drets humans. La Mostra vol ser un fet cultural que involucri i faci participar a tota la ciutat; una participació no passiva, sinó activa, per estimular la reflexió i el canvi d’actituds cap a les problemàtiques dels drets humans. Més informació a www.gavamon.cat

 

En el marc del projecte a Gavà es realitzaran les següents activitats:

– Divendres 3 d’octubre, Seu de l’Associació de Veïns del Centre (c/ del Centre, 29)

18.30-20.00 Xerrada “El camí de la pau” a càrrec de Txema Urkijo. Passi documental “El perdó” (d’Eduard Sanjuán i Mireia Pigrau) i tertúlia amb Txema Urkijo


– Dijous 9 d’octubre, diversos espais

17.00-18.30 Xerrada “Perquè no està a la naturalesa de tots/es participar en la guerra” amb Diego Quiroga, membre de Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia de Colombia. Institut de Bruguers (c/Jaume I, 4)

18.30-20.30h Xerrada “La llibertat de premsa,els drets humans de les dones i els infants” a càrrec de Caddy Adzuba. SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones. c/ Generalitat, 7)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Follow CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU on WordPress.com

Agenda d'activitats

No existen eventos próximos

Ennuvolats

A %d blogueros les gusta esto: