CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU

Blog del projecte Ciutats constructores de pau

Molins de Rei

Logotip color esquerra altaDes de l’any 1991, l’Ajuntament de Molins de Rei, mitjançant la Regidoria de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans, desenvolupa un programa anomenat “Tallers per la Pau” a totes les escoles i centres educatius de primària de la vila.

Aquest programa s’engloba dintre del projecte “Conviure a la Mediterrània” dintre del qual va ser uns dels guanyadors, l’any 2012, del Premi a la Innovació Intercultural de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides, la qual ens ha permès anar teixint una xarxa d’organitzacions d’altres països interessades en les nostres metodologies, presentar projectes i, és clar, obtenir cofinançaments europeus, com el de la Fundació Anna Lindh per al Diàleg Euromediterrani. En aquest darrer cas, el nostre municipi va ser l’únic projecte aprovat de tot l’Estat espanyol i això ens ha permès, entre més coses, fer possible que el programa es comenci a implementar a les escoles de Jordània i Tunísia, i iniciar intercanvis amb escoles locals utilitzant la interculturalitat com a eina de treball.

Un dels projectes destacats sobre pau i drets humans que desenvolupem és la Mostra de Cinema Intercultural, Pau i Drets Humans, de la qual portem vuit edicions amb un èxit de participació espectacular.

Aquesta consolidada mostra, que any rere any segueix creixent no solament a la nostra vila, sinó com a model per a altres municipis de la comarca, és avui, més que mai, imprescindible perquè els nostres infants i joves prenguin consciència de la necessitat de preservar i defensar els drets humans, la pau, la solidaritat i la convivència. Tant alumnes com professors i famílies són partícips d’aquest procés transformador en la nostra societat.

Amb la projecció i selecció acurada de les pel·lícules que es projecten, els alumnes dels centres escolars coneixen històries increïbles que promouen el debat d’idees i la reflexió sobre el nostre món i sobre el model de societat que volem a través de la cultura cinematogràfica.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei prioritzem el treball fet des d’un compromís de vila i d’escola perquè creiem que és fonamental estimular un pensament crític i lluitar contra el discurs demagògic d’alguns sectors de la nostra societat. Pretenem que els nostres infants i joves puguin veure com darrere d’una pel·lícula o d’uns tallers s’amaguen missatges, coneixements i valors que, després, de ben segur posaran en pràctica envers la societat que els envolta i el seu propi futur.

Més informació a:

 

En el marc del projecte a Molins de Rei es realitzaran les següents activitats:

 

– Dissabte 4 d’octubre, Sala d’actes de la Federació Obrera (c/ Jacint Verdaguer, 48)

18.30-19.30 Xerrada-col·loqui sobre “La situació actual a Orient Mitjà des d’una perspectiva del moviment pacifista israelià”


– Dimecres 8 d’octubre, Centre Cultural i Cívic de la Federació Obrera (c/ Jacint Verdaguer, 48)

10.00 (primera sessió) Xerrada sobre “Ser defensor dels drets humans en el conflicte basc”  amb Txema Urquijo dirigida als instituts d’ensenyament de secundària de Molins de Rei (110 alumnes)

12.00 (segona sessió) Xerrada sobre “Ser defensor dels drets humans en el conflicte basc” amb Txema Urquijo dirigida als instituts d’ensenyament de secundària de Molins de Rei (110 alumnes)

19.30 Conferència a càrrec de Txema Urkijo


– Dijous 9 d’octubre,  Centre Cultural i Cívic de la Federació Obrera (c/ Jacint Verdaguer 48)

10.00 (primera sessió) Xerrada sobre la trajectòria de Caddy Adzuba com a defensora dels drets de les dones, els nens soldats i la llibertat d’expressió de la República Democràtica del Congo. Xerrada dirigida als alumnes dels instituts d’ensenyament de secundària (IES) de Molins de Rei (110 alumnes)

12.00 (segona sessió) Xerrada sobre la trajectòria de Caddy Adzuba com a defensora dels drets de les dones, els nens soldats i la llibertat d’expressió de la República Democràtica del Congo. Xerrada dirigida als alumnes dels instituts d’ensenyament de secundària (IES) de Molins de Rei (110 alumnes)

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Follow CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU on WordPress.com

Agenda d'activitats

No existen eventos próximos

Ennuvolats

A %d blogueros les gusta esto: