CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU

Blog del projecte Ciutats constructores de pau

Sant Vicenç dels Horts

Sin título-1

    Solidaritat, Cooperació, Convivència i progrés: ADN Vicentí.

Sant Vicenç dels Horts és una ciutat amb una història demogràfica, econòmica i social amb un denominador comú al de gairebé la resta de ciutats del Baix Llobregat. Aquest denominador comú és la solidaritat, l’esperit cooperatiu, la convivència i el progrés.

Les crisis socio-econòmiques ocorregudes en el passat, han tingut de positiu l’arrelament d’una important cultura veïnal solidària. Els Vicentins ens vam ajudar els uns als altres durant les onades migratòries dels anys 60. La Cooperació i la Solidaritat inter-veïnal va ser decisiva en les temibles inundacions del riu Llobregat que tants mortsPortada díptic va causar. Més recentment, la convivència, l’esperit cooperatiu i un imparable moviment pel progrés han estat decisius per acollir i acomodar sense excessiva tensió social a la nova immigració que durant els últims anys s’ha instal·lat pacíficament entre nosaltres.

Aquesta tradició ciutadana solidària ens vertebra en l’actualitat sobretot per no fer-nos oblidar que a més del patiment d’una part important de la nostra població a causa de l’atur i la progressiva desaparició de l’estat del benestar, hi ha col·lectius i persones més enllà del nostre terme, que també ho estan passant molt malament i requereixen de la nostra atenció i esperit solidari.

L’actual crisi socio-econòmica omple avui per avui tots els pensaments, publicacions i informacions arreu, però no podem caure en la temptació de l’egoisme i deixar en l’oblit la cultura d’un comportament social tant arrelat, -un autèntic ADN  solidari Vicentí- que ens sensibilitza contínuament i ens obre la consciència i la generositat al patiment que sofreixen en altres realitats

 

En el marc del projecte a Sant Vicenç dels Horts es realitzaran les següents activitats:

– Dijous 2 d’octubre, diversos espais

18.00 Rebuda institucional amb Meir Margalit, Issa Amro i Chema Caballero a la sala de plens municipals i signatura del llibre d’honor de la ciutat. Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Plaça de la Vila, 1)

19.00-20.30 Xerrada amb Meir Margalit, Issa Amro i Chema Caballero sobre les seves experiències com a activistes de pau i breu explicació sobre la situació als seus països respectius. Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Plaça de la Vila, 1)

21.00-00.00 2ª sopar-coloqui de la Nit de la Solidaritat, en què es tractarà el conflicte entre Israel i Palestina així com també la realitat dels nens soldats a l’Àfrica.

Cloenda dels actes de la 2ª quinzena de la Solidaritat amb la presència dels activistes internacionals d’Israel, Meir Margalit, Palestina, Issa Amor i Espanya, Chema Caballero. Centre Catòlic (c/de Torras i Bages, 1)

Assistència lliure: preu 10€

Adquisició de tiquets per al sopar i la sol·licitud de més informació sobre els actes: SIAC Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Plaça de la Vila, 1) Telf. 900 111 656

a/e: siac@svh.cat

 

Més informació:SVH_15asolidaritat_Cine_web

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Follow CIUTATS CONSTRUCTORES DE PAU on WordPress.com

Agenda d'activitats

No existen eventos próximos

Ennuvolats

A %d blogueros les gusta esto: